Het gereformeerde echtpaar Jacob Josias Lieveloo (1726-1778) en Annetje Tolk (1729-1792) hadden tien kinderen.

Jacob Josias was eerst 'collecteur der Middelen in Medemblik', zeg maar belastinginspecteur en daarna opziener van gezegelde en ongezegelde biljetten te medemblik en Annetje was ook van niet onaanzienlijke afkomst. Jacob Josias volgde in zijn beroep zijn vader Johannes op die smidmeester ter Westfriese Munt te Enkhuizen, Hoorn en Medemblik was. In die tijd verhuisde de Munt regelmatig om de vier jaar tussen de steden Enkhuizen, Hoorn en Medemblik en het gezin Lieveloo volgde de verhuizingen. De relatie met Alkmaar was echter innig en dat bleek wel toen het zevende kind Trijntje Lieveloo (1762-1792)(het tweede kind in het gezin met die naam) een relatie kreeg met Nicolaas Hendrik de Lange ( 1762-1794) een telg uit een steenrijke en invloedrijke Alkmaarse brouwers- en bankiersfamilie de Lange.

In 1782 besloten de twee te trouwen. Haar vader Jacob Josias was op dat ogenblik echter al overleden en Annetje heeft tegenover de familie de Lange 'verantwoording ' afgelegd over de broers en zusters van de aanstaande van Nicolaas Hendrik.

Daartoe schreef zij eigenhandig vlak voor het trouwen de opsomming van haar familie en overhandigde dat stuk aan de familie de Lange die het tot op heden in hun archieven in Alkmaar bewaart hebben.

De echtelieden hebben helaas niet lang van elkaar kunnen genieten. Nicolaas Hendrik die voor zijn werk (hij was commisaris-secretaris v/h gouvernement in West Indie; Procureur te Alkmaar) naar Indië moest varen nam zijn vrouw mee en toen gebeurde het:

Getuigschrift, afgegeven door Nicolaas Hendrik de Lange aan de heer Simonin, die aan boord van het schip "de Carel en Magdelena", onderweg van Texel naar Demarary, geassisteerd heeft als "doctoor" bij de bevalling, ziekte en overlijden van zijn vrouw Trijntje Lieveloo. Afschrift, 1792.

Jammer, jammer, want de broer van Nicolaas Hendrik, Adrianus Petrus de Lange werd één van de voorouders van Pieter van Vollenhoven en op die wijze gelieerd aan de koninklijke familie. Maar dat heeft Annetje niet meer meegemaakt want zij overleed al een paar maanden eerder. De voornamen Jacob Josias zijn daarna via de kinderen van Nicolaas Hendrik en Trijntje in de de Lange overgegaan.